Відбулися перші переговори профспілки з директором ТВі

Збори профспілки ТВі

Близько сорока працівників телеканалу зібралися у його приміщенні з плакатами «ПОВЕРНІТЬ НАШУ ЗАРПЛАТНЮ» та, вислухавши директора ТОВ «ІНФО24″ (головна юридична особа телеканалу) М. В. Урбанського, поставили до нього вимогу провести переговори з представниками профспілки. Лише після цього відбулися переговори, які закінчилися сваркою голови профспілки Євгена Чепелянського з директором.

В ході переговорів нами було поставлено наступні вимоги роботодавцю: 1. Надати інформацію підприємства щодо сум заборгованості перед працівниками та обумовити її з представниками профспілки; 2. Надати доступ до інформації щодо наявності коштів на банківських рахунках підприємства; 3. Доручити уповноваженій особі вести переговори з профспілками; 4. Визначити дату складання графіків погашення заборгованості.

Перший етап переговорів не можна вважати успішним, адже весь час роботодавець намагався ухилитися від прямих відповідей, без поваги ставився до трудового колективу. Проте, в ході переговорів, що перейшли у сварку, роботодавець зобов’язався виконати три пункти вимог, після чого визначитися з порядком реалізації четвертого пункту. На носі другий етап переговорів.

В разі невиконання основних вимог першого етапу переговорів у визначені терміни, профспілка залишає за собою право припинення переговорного процесу та початку активних дій та протесту проти невиплати законної зарплатні працівникам телеканалу.