(ВІДБУЛОСЯ) СИНДИКАТ започатковує Ідеологічну школу

Ідеологічна школа

У п’ятницю, 26 червня, о 19:00 відбудеться перша лекція ідеологічного референта Об’єднання СИНДИКАТ Леоніда Кияниці в рамках Ідеологічної школи Об’єднання СИНДИКАТ. Метою проведення лекцій та занять у рамках Ідеологічної школи є підвищення рівня теоретичної та політичної освіти членів та симпатиків Об’єднання СИНДИКАТ, надання їм уявлення про складну політичну реальність сучасного світу. Тому формат Ідеологічної школи передбачатиме як лекційні, так і інші заняття.

Місце проведення лекційних занять у рамках Ідеологічної школи – Громадська приймальня Об’єднання СИНДИКАТ, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 16-22, 5 поверх, оф. 507. Про можливі зміни місця проведення заходів Ідеологічної школи буде повідомлено заздалегідь.

Переглянути ідеологічні наробки Синдикату на нашому веб-сайті можна тут.

Тематика першого лекційного зайняття: Поняття «сутність людини» та його вплив на політику.

План лекції:

1. Поняття «сутність людини» та складнощі його визначення.
2. Протилежні підходи та моделі: натуралізм та антинатуралізм, перфекціонізм та песимізм. Аристотель, Нікколо Макіавеллі, Томас Гоббс, Жан-Жак Руссо, Джеремі Бентам, Джон Роулз.
3. Тлумачення сутності людини в різних політичних вченнях: лібералізм, консерватизм, соціалізм, анархізм, інтегральний націоналізм, традиціоналізм.
4. Підсумки та висновки.