СИНДИКАТ проти нових тарифів на проїзд — громадська альтернатива

Ація СИНДИКАТУ в Київському метрополітені

Активісти СИНДИКАТУ провели роз’яснювальну акцію серед пасажирів київського метрополітену, в результаті якої людям пояснили сутність корупційних схем, завдяки яким всі ми стали жертвами підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті.

Зокрема, активісти заклеювали рекламу у кількох поїздах метрополітену та роздавали пасажирам інформаційні листівки.

Підвищення тарифів на проїзд вже призводить до соціальної напруги та зубожіння населення, що викликає негативні реакції та загрожує спокою у нашій державі. На противагу їх підвищенню, ми пропонуємо народну альтернативу: кошти з оренди рекламної площі в метрополітені мають іти напряму метрополітену.

Нині ці площі здає за заниженими тарифами інше комунальне підприємство — КП «Київреклама». Лише невеличку частину (близько 12%) від цього прибутку має сам метрополітен, інше йде «Київрекламі», проте і це дуже мала частина загального «рекламного» прибутку. Безпосередньо рекламодавцям рекламні площі здають в оренду за вже досить високими цінами фірми-оператори реклами, тобто посередники-агенції. Саме вони мають величезну частину прибутку. Зокрема ці фірми пов’язують з корупційними схемами, в яких замішані чиновники КМДА.

Таким чином підвищення тарифів не виправдовує себе, більш того, той прибуток, що має від нього метрополітен, іде не на поліпшення становища працівників метрополітену (зарплатня, соціальні гарантії) та не на покращення якості обслуговування пасажирів, а лише на відмивання, наприклад пов’язане із «заміною жетонів» тощо. Цьому всьому безладу може покласти край чітка громадянська позиція, яку ми і пропагуємо.

Долучайтеся до протесту!