СИНДИКАТ про ситуацію в Національному медичному університеті імені Богомольця

У вересні СИНДИКАТ звертався до влади з проханням втрутитися та провести перевірку Національного медичного університету імені Богомольця, який поглинутий корупційними схемами.

Це та інші звернення дали результат — було призначено комісію з перевірки університету. Днями прийшов звіт комісії, в якому зазначені численні корупційні порушення в НМУ. Цей звіт є підставою для звільнення осіб відповідальних за все це (ректорка Амосова, проректор-регіонал Никитюк і головний корупціонер Цехмістер).

Не дивлячись на цей звіт, реакції з боку міністра та відповідних наслідків для корупціонерів немає — можливо, навіть, як кажуть, вони вже все «порішали». Тому студенти вирішили вийти на акцію протесту та оголосити безстрокове голодування. Їх ініціативна група також звернулася до Об’єднання СИНДИКАТ.

СИНДИКАТ підтримує цю акцію та вважає дії студентів адекватними.

В той же час, нагадуємо наше бачення ситуації: ми закликаємо не створювати собі ілюзій стосовно перспектив таких перевірок і можливих змін керівництва — поки студентський актив не достатньо організований для громадського контролю, ми маємо розуміти, що всі ці ігри влади в «боротьбу з корупцією» — це лише спроба перерозподілу корупційного ринку. Тим паче, всі ми знаємо, що Міністерство охорони здоров’я на сьогодні цілком корумповане та підпорядковане фармацевтичній мафії.