СИНДИКАТ домігся зменшення наркоторгівлі в аптеках Києва

Нарковмістний препарат з аптеки

Ми протистоїмо корупційній схемі, яка приносить мільйонні прибутки її засновникам та горе тисячам українських сімей. Мова йде про “аптечну наркомафію”, про яку ми неодноразово згадували. В Києві проблем з цим дуже багато, адже аптеки, що спеціалізуються та мають більшість прибутку саме від продажу відповідних речовин без рецептів наркозалежним, є в кожному районі, на кожному масиві.

Ми провели декілька рейдів проти цього ганебного явища, в ході яких припинили торгівлю наркотиками в цих аптеках, а також протидіяли «кришуванню» такої торгівлі правоохоронцями. Наші рейди викликали певний резонанс серед мешканців Києва.

На сьогоднішній день стали відомі деякі результати наших рейдів.

Зокрема, низка аптек, що спеціалізувалися на наркоторгівлі, перестали продавати кодеїномісткі препарати без рецепту. Вони бояться це робити, бо СИНДИКАТ анонсував відповідні рейди проти них, у випадку продовження нелегальної торгівлі в цих аптеках.

В тих аптеках, які й досі торгують наркотиками, вартість кодеїномістких препаратів (які там продають без рецептів та чеків) виросла з 30 до 50 гривень. “Я оббігав декілька “точок”, де завжди продавали, — тепер не продають, кажуть, що в зв’язку з рейдами і не знають, чи будуть продавати знову. В одній аптеці продали, але попросили, щоби пачку пусту не викидав біля аптеки. Бояться вас”, — каже один наркозалежний.

Так, це важливий і позитивний тактичний крок, що в Києві частина аптек та їх “кришувальників” перестали заробляти на бідах сімей наркоманів, а самі наркотичні препарати стали менш доступними.

Але, так чи інакше, Об’єднання СИНДИКАТ і надалі проводитиме громадський контроль діяльності аптек та рейди проти наркопритонів. Також СИНДИКАТ продовжує вимагати поставити кодеїномісткі препарати на предметно-кількісний облік.

Ми, учасники та прихильники Об’єднання СИНДИКАТ, прагнемо нанести удар по корупції. Адже в Україні, по факту, немає навіть правоохоронних органів як таких — лише угруповання тих чи інших груп впливу. Саме тому аптечні наркоторговці не лише не бояться правоохоронців, а й «підгодовують» їх, даючи їм «відкати». Нині всі ці покидьки бояться не держави, а лише одного — громади, точніше, активної частини суспільства — громадських активістів. Зрештою, влада, бандити та корупціонери мають боятися та поважати народ.