СИМВОЛІКА СИНДИКАТУ

СИНДИКАТ (від фр. syndicat, далі з др.-греч. σύνδικος «ЗАХИСНИК, заступник; синдик») є групою українських націоналістів, які об`єднані спільною працею та задля захисту ближніх. Українські трудящі — це більшість нашого народу, однак ми знаходимося в пригніченому становищі. СИНДИКАТ прагне змінити стан речей.

Ми переконані, що лише самоорганізація та робітничий самозахист — об`єднання у профспілки, трудові синдикати, виробничі та споживчі кооперативі — ось реальні інструменти для здобуття влади народу на своїй землі. Сильна Нація формується завдяки взаємодопомозі. Взаємодопомога — це і є СИНДИКАТ. Наша символіка відображає ці основні тези наших ідей.

Наша символіка є видозміненою символікою, яку використовували ще ОУН (Організація Українських Націоналістів), зокрема в робітничо-селянському виданні Організації — газеті «Гомін Краю». Наш символ — схрещені на стилізованому Тризубі молот, коса та булава золотистого кольору на чорному тлі.

Стилізований Тризуб на нашій символіці символізує вірність Україні і єдність селянства, робітництва та інтелігенції. Схрещені молот, коса та булава символізують синдикалістську форму нашого об`єднання. Молот на нашій символіці символізує робітництво та найманих працівників загалом. Коса — символ селянства. Також коса є суто українським символом низової самооборони та здатності до повстання — у часи потреби коса стане списом. Булава — український символ гетьманської влади. В нашій символіці булава символізує пряму “січову” демократію, народовладдя. Основною перевагою нашої символіки є її душевність в усіх сенсах.

Чорний колір нашого знамена символізує жагу до волі, любов до землі та готовність іти на смерть (і свою і ворожу) за ідеали та СИНДИКАТ. Золотистий колір символізує вогняну міць наших сердець.