Судитимуть активіста Об’єднання СИНДИКАТ, який домігся статусу учасників АТО для рятувальників

ВСІ НА СУД БРАГІНА!

Нагадаємо, у вересні відбувся «пінний протест» активістів Об’єднання СИНДИКАТ, які залили з вогнегасників вхід до будівлі Держслужби з надзвичайних ситуацій, щоби звернути увагу влади на те, що рятувальники, які рятують людей та гасять пожежі під обстрілами вже більше року у населених пунктах лінії розмежування в АТО (Попасне, Щастя, Станиця Луганська тощо), досі не мали (попри обіцянки влади) статусу учасників бойових дій. Того дня мирну та санкційовану акцію протесту розігнали, а щодо одного з активістів Об’єднання СИНДИКАТ Костянтина Брагіна сфабрикували кримінальну справу, нібито за опір міліції.

Варто зазначити, що через день після акції рятувальникам нарешті почали надавати статуси учасників АТО.

Також, рятувальники з усієї України почали флеш-моб в підтримку Брагіна — рятівника рятувальників (фотогалерею флеш-мобу дивіться тут).

Ми переконані, що кримінальну справу “висмоктано з пальця”, бо вона є звичайною спробою тиску на активістів та пожежників-рятувальників, що підтримали їх, тобто наслідком корупційних зв’язків між чиновниками ДСНС та МВС.

Активісти Об’єднання СИНДИКАТ проведуть у залі суду мовчазний протест та збори. Також у залі будуть присутні представники уповноваженого Верховної ради з прав людини, небайдужі пожежні, адвокати.

СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ ВІДБУДЕТЬСЯ 04.12.2015, у п’ятницю, о 9:00 ранку у Шевченківському районному суді м. Києва (вул. Смірнова-Ласточкіна, 10-б, кабінет 51).

Телефони для довідок та координації: (063) 417 43 30; (093) 955 31 00.