СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Робітнича БоротьбаЗ самого початку свого існування СИНДИКАТ поставив собі за мету посприяти самоорганізації українських громадян та направити їх на захист своїх соціальних прав від посягань з боку чиновників та пов’язаних із ними шахрайських бізнес-структур. Події Майдану та війна змусили нас на певний час майже повністю зосередитися на питаннях військово-революційної діяльності, але ми ніколи не забували про початковий поштовх своєї діяльності. Тож зараз наше Об’єднання перейшло до планомірної та структурованої роботи за чітко визначеними напрямами соціально орієнтованого громадського активізму, що має на меті наведення народного порядку на всіх щаблях суспільства.

Наразі СИНДИКАТ намагається поєднати в своїй соціальній діяльності профспілковий, правозахисний та благодійний вектори. Наша профспілка – «Асоціація праці» – була офіційно зареєстрована в 2014 р. та діє в межах Закону України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності». Саме тому наші профспілкові активісти завжди готові надати кваліфіковану юридичну допомогу тим, хто до них звертається. Тим не менше, ми не обмежуємося суто юридичним тлумаченням ролі та функцій профспілок. Будучи прибічниками ідей українського націоналізму, ми прагнемо сприяти розбудові ідейно націоналістичного профспілкового руху, що міг би як протистояти незаконним діям роботодавців, так і бути однією з рушійних сил кардинальних змін у соціально-економічному житті України. Тому для нас профспілки – не самоціль, а один із інструментів громадської діяльності.

Роль СИНДИКАТУ як правозахисного об’єднання визначається жахливим станом речей у сфері дотримання прав людини, в першу чергу – в їх трудовому вимірі, в сучасній Україні. Фактичний крах національної економіки, що став наслідком фінансових спекуляцій та бездарної політики органів державної влади в контексті втрати значної частини економічного потенціалу, сприяв ще більшому зростанню офіційного та прихованого безробіття та зубожіння українських громадян. Цим скористалися спритні шахраї різних відтінків. Різного роду «лохотрони» зростають щодня, наче гриби під дощем. Тому наразі СИНДИКАТ вбачає однією з своїх безпосередніх функцій протидію цим шахрайським фірмам та установам, з тим щоб дати їх жертвам можливість знову відчути себе людьми та повернути втрачене.

Нарешті, СИНДИКАТ активно займається збором матеріальної допомоги бійцям, що перебувають у підрозділах АТО. Наш благодійний фонд «Взаємодопомога» виступає організаційною формою цієї надзвичайно актуальної форми соціальної діяльності. Ми впевнені, що лише комплексне поєднання цих та інших форм соціальної діяльності дозволить нам реалізувати свою суспільну місію.