ПРОФСПІЛКА ВИХОДИТЬ ІЗ ПЕРЕГОВОРІВ З КЕРІВНИЦТВОМ ТЕЛЕКАНАЛУ ТВі

Профспілка виходить з переговорів

Нагадаємо, що більше місяця тому до нас звернулися працівники телеканалу ТВі з проблемою тримісячної (на той момент) заборгованості із заробітної платні. Тоді 47 працівників телеканалу стали членами профспілкової структури СИНДИКАТУ — Профспілки «Асоціація праці», і ми почали переговори.

Нами було подано запит, за яким керівництво телеканалу мало надати нам інформацію (згідно з Законом України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності») щодо їх бачення проблеми заборгованості та наявності коштів на рахунках підприємств телеканалу. Пропустивши всі терміни, керівництво телеканалу «скинуло» переговорний процес на якусь сторонню аудиторську фірму, яку вони найняли. Відповіді на наші запити у їхньому листі нам надано так і не було.

Стає ясним, що Урбанський (директор ТОВ «ІНФО24″, головної юридичної особи телеканалу) затягує процес. Крім того, представники керівництва ТВі почали телефонувати працівникам та погрожувати, що не повернуть зарплатню та не поновлять на роботі, якщо ті не вийдуть з профспілки. Така дискримінація за приналежністю до профспілок є навіть не сумною реальністю, а просто їхнім понтом, адже їх задача зрозуміла — «кинути» працівників на чесно зароблені гроші.

Саме тому СИНДИКАТ та його профспілкове крило виходять із переговорів з роботодавцем ТВі та найближчим часом проведуть ряд акцій протесту проти порушень трудових прав працівників телеканалу ТВі.