Про загрозу життю активістів Об’єднання СИНДИКАТ

«Ми домоглися слідства з приводу катувань у 25-ій колонії, і тепер наші життя під загрозою», — кажуть активісти.

Нагадуємо, що учасники Об’єднання СИНДИКАТ вже провели імпровізовану прес-конференцію біля будівлі Державної пенітенціарної служби України та оголосили голодування під Генеральною прокуратурою України з вимогою зібрати слідчу групу з числа працівників ГПУ, на які було поставлено відповідний ультиматум, причому учасники акції були готові порізати собі вени на знак протесту проти злочинних дій керівництва 25-ї колонії (Харківська область).

ГПУ прийняла наш ультиматум та не «спустила» справу на Харків, призначивши слідчу групу з особливо важливих питань у Києві.

Ми контролювали хід подій та тримали зв’язок із заступником Генерального прокурора, і нарешті безпрецедентне для нашої країни слідство почалося. За останній тиждень було допитано 5 потерпілих. Кожен допит тривав мінімум 5 годин.

Проте система не захотіла миритися з цим. Адже на 25-ій колонії завдяки рабській праці у три зміни без вихідних та зарплати, а також завдяки виробленню там величезної кількості контрафактної продукції, крутяться величезні гроші, і в цій афері замішано багато посадових осіб. Тому система намагається у своєрідний спосіб зам’яти слідство.

В той же час нас став непокоїти той факт, що деякі колишні в’язні, що піддавалися тортурам та до слідства були натхненні ідеєю справедливості, почали зникати зі зв’язку…

Як виявилося у подальшому, основних учасників протесту вже чекали біля їх помешкань, наші родини в небезпеці. За нашою інформацією, певні посадовці Державної пенітенціарної служби дали завдання найманим вбивцям ліквідувати основних фігурантів справи.

Наразі основні активісти протестного руху постійно перебувають під відео-зйомкою в режимі «онлайн», тому як тільки з кимось із них щось станеться, про це одразу знатиме ряд довірених осіб.

Всупереч усім погрозам Об’єднання СИНДИКАТ продовжує добиватися справедливості. Головне, що слідство розпочато і ми тримаємо руку на пульсі цієї справи.