Працівники ТВі об’єднуються, щоби повернути собі зарплатню

На телеканалі ТВі вже тримісячний борг із зарплатні. Нещодавно керівництво каналу відправило людей у вимушену «неоплачувану» (!) відпустку та заявило про призупинення віщання. Днями, на зустрічі одного з директорів (Урбанського Максима Вікторовича, керівника ТОВ «ІНФО24″) з трудовим колективом, останній пообіцяв протягом тижня розпочати процес погашення боргів із зарплатні.

Збори профспілки ТВі

Сьогодні представники Правозахисного Об’єднання СИНДИКАТ (зокрема його профспілкової структури «Асоціації праці») провели перші збори працівників, готових захищати свої права. Виявилося, що роботодавець не оформив належним чином більшість працівників — люди працювали «в тіні». Частина працівників працювали за цивільно-правовими угодами, ще частина оформлена на різні юридичні особи, за аутстаффінгом.

На зборах було вирішено спочатку спробувати владнати трудовий спор у процесі переговорів. «Якщо ж дирекція спробує їх гальмувати — доведеться приступити до рішучих дій», — пояснив ініціатор зібрання Стас Прудкий. «Всі, хто підуть до кінця, — переможуть», — підсумував Євген Чепелянський, лідер правозахисного Об’єднання.