Пожежники та рятувальники — проти корупції в ДСНС

Акція Об'єднання СИНДИКАТСьогодні, 16 липня, пройшов мітинг пожежних рятувальників та Об`єднання СИНДИКАТ під будівлею Верховної ради, із закликом до суспільства та депутатів звернути увагу на проблеми служби порятунку.

Нагадуємо, ми вже розпочали боротьбу з корупцією в ДСНС, скоординувавши свої дії з працівниками пожежно-рятувальної служби, які об`єдналися у Комітет сприяння реформам ДСНС.

На сьогоднішньому мітингу ми були раді бачити багатьох пожежних, які вже не бояться свого начальства. До мітингувальників періодично виходили нардепи, яким було передано вимоги та пропозиції бійців ДСНС до влади. Також, до учасників мітингу вийшов і заступник голови ДСНС полковник служби цивільного захисту Мельчуцький О.Г.

В ході перемовин Мельчуцький пообіцяв лідеру СИНДИКАТУ та колишньому рятувальнику Євгенові Чепелянському, що ПРОТЯГОМ МІСЯЦЯ всі бійці-пожежники та рятувальники, які вже рік ліквідують надзвичайні ситуації у фронтовій зоні АТО, отримають статуси учасників антитерористичної операції. Крім того, було обіцяно, що тиску на учасників акцій протесту не буде (особливо це актуально в зоні АТО, де пожежникам, що борються за власні права, погрожували фізичною ліквідацією).

Є. Чепелянський - Акція Об'єднання СИНДИКАТ

Об’єднання СИНДИКАТ наголощує, що ми не сподіваємося на прозріння корумпованої влади. Лише чітка позиція та незалежна дія кожного рятувальника, лише постійний громадський контроль за начальством може змінити стан речей в службі.

Є. Чепелянський - Акція Об'єднання СИНДИКАТ