(Оновлено) Акція біля ДСНС та незаконне затримання

Свободу Брагіну

9 вересня синдикатівці провели акцію протесту та вимагали від чиновників статусу учасників бойових дій для рятувальників/пожежних Донбасу (детально — за посиланням). Адже пройшло вже майже 2 місяці з того моменту, як під час мітингу рятувальників та пожежних під ВР, заступник голови ДСНС Мельничуцький ПООБІЦЯВ лідеру СИНДИКАТу та рятувальникам, що хлопці, які вже понад рік гасять пожежі під обстрілами в зоні АТО отримають статус учасників антитероистичної операції. Обіцяв вирішити це питання протягом місяця. Пройшло майже два місяці, а хлопцям так і не дали «учасників».

Текст та відео обіцянок чиновника і протесту дснсників тут.

Відразу після початку акції чиновники почали провокувати активістів своєю нахабною непрофесійною поведінкою. Провокація не вдалася, тому чиновники зробили те, що роблять завжди — спустили псів.

Після невмотивованої поліцейської агресії Констянтина Брагіна, активіста Об’єднання, було затримано. На нього відкрито кримінальне впровадження за «опір міліції».

Двом активістам присудили адміністративні штрафи, по 119 гривень. Ще двох (в тому числі лідера організації Євгена Чепелянського, який добровільно застрибнув до автозаку, щоб бути разом із затриманими) відпустили без «адмінки».

Не дивлячись на кримінальні справи, після перебування в ізоляторі звільнили Костю Брагіна, а пожежні Донбасу зробили флеш-моб на підтримку в`язня.

Флеш-Моб за Брагіна

Десятки подібних фото в підтримку Брагіна публікують рятувальники із зони АТО

Зрештою, СИНДИКАТ ДОБИВСЯ ПРИСВОЄННЯ СТАТУСУ УЧАСНИКІВ АТО ПОЖЕЖНИМ ДОНБАСУ.

10 вересня стало відомо, що з 11 вересня почнуть видавати посвідчення учасників бойових дій співробітникам ДСНС у Луганській області, які працюють вздовж лінії фронту більше року. Така оперативність та скасування купи бюрократичних перепон викликані акцією, проведеною під будівлею ДСНС активістами Об’єднання СИНДИКАТ, а також усіх рятувальників, що боролися за відновлення своїх незаконно порушених прав.

Здравствуйте! Я бачив мітинг, я не можу відкрито висловити підтримку, але хочу сказати, що Ви робите велику справу, у нас багато Вас підтримують, але люди дуже залякані.

Я хочу сказати, що ми бачили, що першими спровокували бійку саме чиновники нашого відомства, але ми не можемо дати свідчення, оскільки відразу після мітингу нас зібрали і відкрито сказали …

— Пожежник

Боротьба з корупцією в ДСНС і надалі триває, а СИНДИКАТ буде слідкувати за ситуацією та реагувати.