Міліція жорстоко побила тестя лідера Об’єднання СИНДИКАТ

29 травня цього року на Дидинського Миколу Володимировича, який є тестем (батьком жінки) лідера Об’єднання СИНДИКАТ Євгена Чепелянського, було скоєно напад. Між 5-ою та 6-ою годиною вечора до хати, в якій проживає потерпілий (село Вільшки, Житомирська область) зайшов місцевий старший дільничний інспектор, капітан міліції Сильчук Сергій Сергійович, разом із ще однією невідомою особою (третя особа чекала на вулиці, біля автомобіля).

Дидинський Микола

На питання власника помешкання: «Чому ви увійшли без стуку?», — дільничний почав бити людину прямо в хаті. Результат — поламані ребра, пробито голову, численні гематоми на обличчі та пошкоджено ногу.

Сліди побиття

Потерпілому викликали «швидку» та доставили до районної лікарні (місто Брусилів), де йому зі скандалом заштопали розсічену голову, відмовилися досліджувати поламані ребра та вигнали побиту дільничним людину на вулицю. Коли на місце пригоди приїхали синдикатівці, виявилося, що у реєстраційному журналі не було запису з прізвищем потерпілого, а лікарі не повідомили про випадок міліцію, хоч і були зобов’язані це зробити. Натомість, виявилося, що лікар є товаришем дільничного інспектора та отримав інформацію про таке звернення заздалегідь. До останнього моменту, навіть після нашого прибуття, лікар не виписував довідки та не вписував потерпілого до журналу. Коли ми все ж домоглися, щоби лікар виписав довідку, то спочатку виявилося, що він знову вписав туди інше прізвище, а потім відмовився ставити мокру печатку, мотивуючи це її відсутністю на місці. Врешті-решт, йому таки довелося поставити печатку.

Показовим є і той факт, що село Вільшки поглинула корупція. Місцевий кримінал вчиняє «бєспрєдєл» та прямий грабунок заляканого населення. В селі повно наркотиків. Саме мешканець села Дидинський Микола був небезпечний для сільської влади та криміналу, адже він є тестем лідера Об`єднання СИНДИКАТ, яке раніше анонсувало рейд селами Київщини з метою протидії корупційній діяльності місцевих можновладців.

Побиття також співпало з іншими цікавими подіями. Не так давно Чепелянського та інших синдикатівців, які на початку АТО оформлювалися для участі у війні в спецбатальйон МВС, тупо «злило» керівництво того ж МВС сепаратистам: їх особисті дані потрапили до відкритого доступу та почалися постійні погрози. За кілька тижнів до інциденту до сусідів лідера Об’єднання СИНДИКАТ приходили невідомі, які розпитували про Чепелянського. Невідомі сказали, що вони з військкомату. Коли Євген Чепелянський дізнався про цей випадок, він виявив, що у військкоматі жодного подібного візиту не планували та не здійснювали; більше того, це навіть не логічно — Євген знаходиться на прямому постійному зв’язку з керівництвом військкомату, адже ми перші, хто в цьому районі почали займатися організацією загону територіальної оборони. Провівши перевірку номеру телефону, з якого також днями телефонували Євгену з незрозумілими погрозами, виявилося, що він належить «силовикам».

Нагадаємо, що ще з з часів Майдану проти синдикатівців ведуть приховану гру. Ще під час січневих подій працівники СБУ приходили до батьків Євгена Чепелянського та лякали їх «відповідальністю». Після приїзду хлопців з АТО у жовтні почалися репресії: «підстава» та сфальсифікована справа 14 жовтня (тоді нашому активістові Євгену Стемпковському довелося поплатитися здоров’ям та відсидіти кілька місяців у СІЗО), процес проти наших бійців зі звинуваченням у підпалі кінотеатру, та сфальсифікована кримінальна справа проти Євгена Чепелянського (за «перешкоджання діяльності» кредитних «лохотронів»).

Ми часто робимо замість різного роду правоохоронців те, що вони мали б робити: наводимо порядок на вулиці, боремося з наркоторгівлею, виявляємо корупцію (хоча вона суцільна), зміцнюємо обороноздатність — ми, громадськість, виконуємо функції держави. Однак багато хто з «силовиків» «кришує» вищезгадані суспільно негативні явища та не хоче позбуватися прибутку від них. Складається враження, що і в середині цих структур іде внутрішня боротьба навколо цього питання. Ми знаємо і порядних правоохоронців, але ці всі випадки кажуть нам про одне: репресивна держава та відповідна їй суспільна система прогнили та мають бути замінені здоровою громадською альтернативою.