Корупція та сепаратизм у керівництві фармацевтичних компаній

Наркоторгівля в АптекахСпочатку наш «любий» уряд об’єднує Державну службу лікарських засобів з Державною службою наркоконтролю.

Потім перерозподіл «ринку» та відставка голови Державної служби з подачі одеських фармацевтів з «Інтерхіму» (компанія, що виробляює «кодтерпін»).

Потім людину з «Інтерхіму» — Олександра Чумака — Міністерство охорони здоров’я включає у список 8 кандидатів на посаду голови Держслужби.

Але це лише верхівка айсбергу, яку завуалюють під впливом наших акцій. Лобі тих чи інших фармацевтичних компаній у МОЗ визначається долею «відкату».

Якщо копнути глибше, ви побачите багато цікавого як про цих, так і про інших фармацевтичних гігантів.

Для прикладу — київські фармацевти «Фарма-старт», які виробляють «кодепсин», загрузли в усіх видах корупції. Рибчук Віктор Олександрович — один із власників фірми, колишній заступник міністра МОЗ, а також нинішній кандидат на посаду міністра. Замішаний у гучних скандалах щодо спекуляції з інсуліном, який є життєво необхідним для хворих на діабет, а також в інших корупційних оборудках із закупівлі ліків.

Харківська група компаній «Здоров`я народу» об’єднує кілька фармацевтичних заводів, єдина в Україні виробляє наркотичні анальгетики у формі ін’єкційних розчинів. Входить у десятку найприбутковіших фармацевтичних компаній. Серед аптечних наркоманів дуже популярний інший їхній препарат — «Кодетерп».

Власником цієї групи компаній є російський олігарх та депутат від правлячої партії РФ «Єдина Росія» Олександр Шишкін. Він прославився тим, що голосував за анексію Криму, а також за можливість використання збройних сил РФ на території України. Трошки пізніше, пан Гепа Кернес хотів зробити його почесним громадянином Харкова.

Лобі фармацевтичних компаній міцно сидить в бюрократичному апараті. Вони мають свій підконтрольний криміналітет, контрабанду, міліцію та лікарів. Не дивно, що активістам Об’єднання СИНДИКАТ надходять постійні анонімні погрози.

Нагадаємо, ані одеський «кодтерпін», ані київський «кодепсин», ані харківський «кодетерп» МОЗ не ставить на предметно-кількісний облік. Всі ці препарати позиціонуються як засоби від кашлю, але жодні нормальні лікарі не виписують їх нікому. Їх вживають виключно наркозалежні. Навіть їх відсутність жодним чином не шкодить здоров’ю пацієнтів, оскільки існує безліч альтернатив цим препаратам, причому більш корисних та дієвих. Справа лише у лобіюванні препаратів та лобі фармацевтичних компаній.