Коментар Об’єднання СИНДИКАТ щодо перевірки діяльності керівництва Національного медичного університету імені Богомольця

НМУ імені Богомольця

Міністерство охорони здоров’я проводить перевірку Національного медичного університету імені Богомольця та відсторонив на час її проведення ректора Амосову від виконання службових обов’язків.

Нагадаємо, що раніше СИНДИКАТ звернувся до влади з відповідними документами та зверненнями із вимогою перевірки роботи керівництва НМУ, оскільки ми впевнені, що перевірка діяльності корумпованого вишу давно назріла.

Сьогодні влада вимушена була відреагувати на наше та інші звернення та розпочати таку перевірку.

Ясна річ, що жодна перевірка не може проводитися за умови перебування там «винуватця», тобто ректора. СИНДИКАТ наголошує на необхідності відсторонення від посади Амосової, яка цілком себе дискредитувала в якості ректора. Саме тому, Об’єднання СИНДИКАТ висловлює підтримку студентам, які не бояться висловлювати свою антикорупційну позицію, і ми готові їх підтримати.

В той же час, ми закликаємо не створювати собі ілюзій стосовно перспектив таких перевірок і можливих змін керівництва — поки студентський актив не достатньо організований для громадського контролю, ми маємо розуміти, що ці всі ігри влади в «боротьбу з корупцією» — це лише спроба перерозподілу корупційного впливу. Тим паче, всі ми знаємо, що Міністерство охорони здоров’я на сьогодні цілком корумповане та підпорядковане фармацевтичній мафії.

Лише побудова суспільної альтернативи за схемою Суспільного Проекту СИНДИКАТ на сьогодні може змінити ситуацію у виші. А для цього потрібна активність самих студентів та порядних працівників університету.