Колишні засуджені, яких піддавали тортурам, оголосять голодування у будівлі Генеральної прокуратури

Акція

25 лютого, об 11:00, активісти Об’єднання СИНДИКАТ та колишні засуджені проведуть пікетування Генеральної прокуратури та оголосять в її стінах попереджувальне голодування. Колишні засуджені, які були піддані жорстоким катуванням у “Харківських концтаборах” (саме так засуджені називають найстрашніші колонії країни, що знаходяться на Харківщині), розкажуть журналістам правду, покажуть сліди від катувань, а правозахисники Об’єднання СИНДИКАТ — всі ті відписки влади, які вказують на кругову поруку в цьому питанні.

“До такого кроку колишніх в’язнів доводить свавілля влади. Люди, яких забивали, підвішували на гаки, різали руки представники адміністрації, написали сотні скарг та заяв. Яка реакція влади? Ніякої! Ті, хто вчиняв ці злочини, отримали підвищення!” — розповідає колишній засуджений ВК-25 Микола Швець. “У нас є ціла папка відписок з прокуратури, вони просто не вбачають складу злочину у забиваннях та ґвалтуваннях гумовими кийками. Кругова порука”, — пояснює організатор акції Євген Чепелянський, голова Об’єднання СИНДИКАТ.

Під час акції владі буде висунуто лише одну чітку вимогу — покарання тюремних начальників та чиновників пенітенціарної системи, які особисто катували людей протягом 15 років у харківських колоніях. “Люди вже не бояться. Навіть якщо силовики почнуть силою вибивати нас із Генпрокуратури — ми будемо стояти до останнього. Наші люди і не таке бачили, серед нас є багато інвалідів після цих тюрем, є різні люди, але правда важливіша за свободу та здоров’я. В разі невиконання цих вимог у нас є й інші відчайдушні засоби протесту, до яких ми, за потреби, вдамося”, — підсумовують учасники акції.

Телефони для довідок: (093) 955 31 00, (063) 417 43 30.