Фонд ВЗАЄМОДОПОМОГА направив листи з вимогами до МОЗ

Фонд направив листи з пропозиціями та вимогами до МОЗ, щодо умов ліцензування так званих приватних центрів замісної-підтримувальної терапії для наркозалежних. Зокрема, пропонується внести зміни до умов ліцензування приватних закладів ЗПТ.

На такий крок нас підштовхнули громадські слухання, які відбулися нещодавно в Дніпровському районі Києва, де серед житлових будинків знаходиться «центр», діяльність якого негативно впливає на загальну криміногенну ситуацію на районі та виховання дітей. В подібних центрах відбувається платний відпуск наркозалежним особам замінників «вуличних» наркотиків, у вигляді доз синтетичних опіатів. Даний обіг не має достатнього контролю, а велика кількість наркозалежних вчиняють злочини задля отримання коштів на черговий «курс» ЗПТ (дозу наркотиків), а також відзначаються неадекватною поведінкою після вживання «замінників». Таким чином, ми вимагаємо внести до норм ліцензування обов`язкову умову, яка заборонятиме функціонування подібних закладів серед житлових дворів.

В ЛИСТІ МИ ПІДІЙМАЄМО ЛИШЕ ОДНЕ, НАГАЛЬНЕ ПИТАННЯ, ЗАГАЛОМ МИ ЗАКЛИКАЄМО ДЕРЖАВУ ПЕРЕГЛЯНУТИ СВОЮ ПОЛІТИКУ ВІДНОСНО ЗПТ ТА ПРОБЛЕМИ НАРКОМАНІЇ (!)

Натисніть на сторінку для збільшення зображення:

Фонд ВЗАЄМОДОПОМОГА направив листи з пропозиціями та вимогами до МОЗ 1 Фонд ВЗАЄМОДОПОМОГА направив листи з пропозиціями та вимогами до МОЗ 2

Ось детальна інформація щодо нашого КОМПЛЕКСНОГО погляду на проблему ЗПТ та пропозиції її вирішення: http://www.sindikat.info/pryjnyaly-uchast-u-gromadsky..

Вимога даного листа є лише початком нашої боротьби з напівлегальною наркоторгівлею під виглядом замісної терапії.

Надто сумнівним є і сам факт доцільності залучення підприємців до подібних видів діяльності та питання повної безконтрольності таких «центрів». Загалом, державна програма та політика щодо запобігання наркоманії мають бути кардинально переглянуті: на даний момент  — це політика лобіювання інтересів окремих наркоторгівців. Основну державну підтримку мають отримувати саме РЕАБІЛІТАЦІЙНІ програми, а не т.з. “замісна терапія”. Сама замісна-підтримувальна терапія (саме у вигляді терапії, а не підсаджування людей на нові види наркотиків) має право на життя лише у якості КРАЙНЬОГО ЗАХОДУ, в разі неможливості задіяння інших видів лікування. Має бути створена чітка система КОНТРОЛЮ за програмою, але це все можливо лише в разі ЗРУЙНУВАННЯ КОРУПЦІЙНИХ СХЕМ

Більше про антинаркотичну діяльність Синдикату тут та тут.