Для чого нам СИНДИКАТ? Деякі тези

Збори Об'єднання СИНДИКАТ

Збори Об’єднання СИНДИКАТ

Ми кажемо, що ця система не є ефективною, тому ми хочемо змінити її. Саме для цього я і прийшов до ідей Об’єднання СИНДИКАТ — щоб розуміти сутність того, що відбувається, та в майбутньому,у колі однодумців, змінити це. Саме тому ми починаємо будувати альтернативу, суспільну альтернативу. Наш корабель тільки готується до плавання, але вже скоро аврал. Я чудово розумію, що земного раю не буде, так само як і якісь “добрі царі”, хоч і обрані демократичним голосуванням, не врятують нас всіх.

Суспільний проект СИНДИКАТ пропонує не слухати чи то кричати гасла, ми пропонуємо не голосувати за нового кандидата, чи починати повстання в угоду іншого олігарха, так само як і не кажемо про якісь фантастично утопічні ідеї. Ми пропонуємо діяти та змінювати державу скрізь, наводячи порядок — народний порядок. Ми кажемо: в процесі реалізації даного проекту ми змінимо те, що можемо змінити. І нижче ми розпишемо це — Програму-мінімум учасників проекту СИНДИКАТ — проекту, в реалізації якого зацікавлений кожен: адже всі хочуть, щоби їхні діти отримували нормальну роботу із зарплатнею, могли розпочати бізнес, а на вулицях не процвітала наркоманія та голод. Це позиція нормальної цивілізованої людини. Це позиція кожного громадянина. Саме тому ми кажемо вам, що необхідно ставати фінансово незалежними! Необхідно заробляти шляхом реалізації цієї позиції та інвестувати в цю позицію. Вільно жити, а не бути в рабстві якихось чергових олігархів, ПАРАЛЕЛЬНО змінюючи країну.

Не можна руйнувати систему, якщо немає базису, на якому вона зміниться. Спочатку ми маємо збудувати нашу суспільну альтернативу. Нехай навіть “четверту” владу — владу активної громади, зі своїми народними ЗМІ, зі своєю структурою та підприємствами. Саме побудувавши таку сильну спільноту, ми зможемо змусити владу рахуватися з нами. Тільки так ми можемо змінювати нікчемні риси системи, виправляти недоліки, не будучи в ній. Спочатку це стосується столиці, а згодом і всієї країни. Це застрахує нас від гниття в середині системи, адже якщо до банки з солоними огірками покласти свіжий — він скисне. Тож ми будемо тими “свіжими огірками”, які виборють собі вагу, щоб реалізувати запропоновані зміни — зміни на користь народу, а не олігарха чи його маріонетки — продажного політика.

Нам навіть не потрібна інтеграція у владні кабінети, походи на вибори чи за посадами, — ми будуємо сильну суспільну альтернативу, без спокус та кругової поруки діючого бюрократично-корупційного апарату. Суспільну альтернативу, яка зможе вести громадський контроль та вирішувати питання (в тому числі, законодавчі), не будучи формально інтегрованою до органів влади. Це дасть можливість більш вільної діяльності, без залучення до чиїхось політикансько-бізнесових схем, непідконтрольність, а отже, і результативність відносно позитивних суспільних змін.

Інвестуючи свої сили у Суспільний проект СИНДИКАТ, ми всі робимо внесок у побудову такої суспільної альтернативи — структури, яка дає її учасникам можливість та перспективу фінансової незалежності, а всьому населенню — реальні зміни. Одним із пріоритетних важелів такої суспільної альтернативи будуть наступні фактори:

Активність. Наш проект, як і наша організація, буде не багатослівним, але активним. Самими словами не досягти нічого, а активністю та працею (послідовною та підкріпленою словом) — цілком можливо. Ми це вже довели.

План змін. Не абстрактні гасла чи прямі обіцянки, а реальні зміни та механізми їх досягнення. Вони вже були зачитані, скоро з`являться і на нашому сайті sindikat.info .

Незалежність та прозорість. Ми пропонуємо не інтеграцію в органи формальної влади, а створення нового владного важелю — громадського впливу. Тому ми не впадаємо в спокусу долучитися до гнилизни бюрократичного апарату. Важливою є й фінансова, а також політична незалежність. Оскільки ми не прагнемо перемагати на виборах, нашою задачею будуть реальні зміни “знизу”, реалізація програми (плану змін) шляхом громадського контролю та поширення за мережевим принципом нашої громадської діяльності.

Громадський контроль.
Ми не рвемося до влади, адже будь-яка влада буде узурпована за відсутності контролю над нею та відповідальності посадових осіб. А шляхом послідовного контролю ми вже вміємо добиватися перемог на своєму рівні. Станемо сильніші — зможемо робити це більш ефективно на куди вищому рівні.

Народні ЗМІ. Ми створюватимемо, на противагу олігархічним, народні ЗМІ — акціонерного типу та наповнені критичною та різнобічною інформацією. Навіщо? Бо сучасні брехливі ЗМІ перебувають у власності олігархів. Всі. Повністю. А нині той, хто володіє засобами масової інформації, той володіє думками людей — той і є владою. Тож хай альтернативними ЗМІ володіє громадськість, організована порядними людьми, а не пройдисвітами.

Євген Чепелянський,
Голова Об’єднання СИНДИКАТ