Чиновники Державної пенітенціарної служби вважають відкриту прес-конференцію «суспільно небезпечною»

Керівництво Державної пенітенціарної служби боїться правди та розголосу, і вже відреагувало на анонсовану Об’єднанням СИНДИКАТ відкриту прес-конференцію.

У своєму повідомленні чиновники Державної пенітенціарної служби висловили свою позицію, з якої стає зрозуміло, що вони вважають, що відкриті громадські прес-конференції «становлять суспільну небезпеку».

Крім того, в цьому повідомленні стверджується, що Державна пенітенціарна служба проводила масу перевірок в колонії № 25 (яку в народі називають «українським Бухенвальдом»), до яких долучали громадські організації та ЗМІ. Після опису кожної з таких перевірок автори повідомлення пишуть, що нібито скарг з боку засуджених не було.

Повідомляємо, що в харківських тюрмах дуже сильний вплив мають «добровільні помічники» адміністрації серед засуджених, так звані «козли» (прототип «тітушок»). Під час усіх перевірок їх учасників водять показовими камерами, в яких «добровільні помічники» адміністрації (завгоспи тощо) розповідають про чудові умови в колонії, видаючи себе за представників усіх засуджених. У той же час, основну масу зеків просто ховають від очей перевіряючих.

Нижче наводимо текст звернення від Благодійної Організації «Благодійний Фонд «ВЗАЄМОДОПОМОГА» щодо свавілля та катувань у тюрмах.

ЗАЯВА

Це звернення буде зареєстроване в приймальні Державної пенітенціарної служби завтра, після імпровізованої прес-конференції.