ЧОМУ ВЛАДІ НЕ ВИГІДНИЙ «СИНДИКАТ»? — В’язні 14-ого жовтня

Нещодавні події під Верховною Радою та кампанія дезінформації в мас-медіа стосовно сутності та діяльності СИНДИКАТУ отримали своє продовження в суді, на якому державний обвинувач заявив, що на його думку метою СИНДИКАТУ є, нібито, не правозахист, а «розпалювання хаосу».

"Суддя" режиму  Януковича - Царевич

Суддя Царевич — суддя режиму Януковича

У зв’язку з цим, постає питання: чому саме нашу ініціативу намагаються з усіх сил виставити такими собі «провокаторами»-розкольниками? Відповідь на це, насправді, дуже проста: сам факт того, що ми ведемо систематичну та багатовимірну діяльність, не перетворюючись на субкультурний рух суто вуличних активістів, і бентежить владу. Остання прекрасно розуміє, що невеликі групи зосереджених на своїх вузькоідеологічних тезах та естетиці вуличних заворушень «провокаторів» ніколи не зможуть становити реальну стратегічну альтернативу нинішній владній «еліті» в усіх її формах та інкарнаціях. Натомість, громадські активісти, які поєднують систематичну участь у акціях національної оборони та планомірну профспілково-правозахисну діяльність, можуть стати такою альтернативою, якщо вони при цьому наголошують на самодисципліні та відповідальності своїх учасників. Тому саме СИНДИКАТ та подібні йому ініціативи можуть, за сприятливих умов, стати зародком політичного руху, що поставить під питання саме існування нинішньої кланово-олігархічної системи. З тим щоб не допустити цього та дискредитувати такі групи та ініціативи, влада й намагається ліпити їм ярлика «провокаторів».

Однак ми спокійно дивимося в майбутнє. Ми знаємо, що нинішня влада – плинна, і що всупереч усім істерикам та брехунам рано чи пізно Український народ з нашою допомогою осягне свої справжні інтереси.

СЛАВА УКРАЇНІ!