(ВІДБУЛОСЯ) Боротьба з корупцією в ДСНС

З активом пожежників

16 липня о 10:00 працівники пожежної охорони, за підтримки Об’єднання СИНДИКАТ, проведуть мітинг під Верховною Радою з вимогою скасувати антиконституційні норми деяких нормативних актів, що порушують права працівників ДСНС.

Раніше відбулася зустріч лідера Об’єднання СИНДИКАТ Євгена Чепелянського з активом пожежників та рятувальників України. Розмовляли про наболіле — як працівникам Служби самостійно і ефективно боротися з корупцією в апараті ДСНС та захищати свої права. До речі, пожежники, які не бояться боротися за свої права, уже дали прес-конференцію та розповіли про свої проблеми.

Проблем у Службі багато, і всі вони досить глобальні. Люди ризикують собою за 2000 гривень, а їх за це ще й «пресують». Хлопці, які приїхали із зони АТО, взагалі бояться, що їх можуть просто підставити та фізично ліквідувати. Це люди, які не здалися та залишилися у Службі, не втікали та продовжують прямо під артобстрілами гасити пожежі у прифронтових містах.

«У нас на «рукавному ході» (пожежний автомобіль — авт.) має бути 2 кілометри пожежних рукавів. По факту — 150 метрів. Всі захисні костюми, в тому числі протихімічні, повністю непридатні. Люди, які підуть в них ліквідовувати певну аварію, — трупи. Хто за це відповість?», — розповів один із лідерів пожежного робітничого руху Максим Тимченко.

Дивіться також: Корупція в ТВі

Найближчим часом актив Комітету сприяння реформам у ДСНС (діючі працівники служби порятунку) та Об’єднання СИНДИКАТ проведуть спільну акцію протесту під ВРУ з вимогою скасувати деякі безглузді норми законодавства (зокрема, відновити пільги, прибрати антиконституційні положення законодавства про цивільний захист, що забороняє профспілки в ДСНС, дозволити рятувальникам працювати у вільний від служби час на інших роботах тощо).

Нижче вашій увазі пропонуються деякі матеріали ЗМІ, присвячені проблемам корупції в ДСНС та боротьбі працівників Служби за свої права